Янукович хоче публічно розповісти всю правду про Євромайдан

Біглий екс-президент України Віктор Янукович бажає якнайшвидшого початку суду у справі розстрілу активістів Євромайдану, про що заявив його адвокат Віталій Сердюк. Він готовий до публічного процесу, під час якого обіцяє розкрити такі таємниці, які, за словами правозахисника, перевернуть бачення тих подій в українців.


Новину повідомляє «Преса України».

Адвокат Януковича Сердюк заявляє, що його підзахисний готовий співпрацювати з українськими правоохоронними органами у справі розстрілів на Майдані. Більше того – він всіляко сприяє тому, щоб швидше почався суд: надіслав свою адресу в Ростові-на-Дону, підготувався до дистанційного допиту та інше. Однак в ГПУ самі не зацікавлені в активізації розслідування, тому й затягують процес.

«…Слідчі ГПУ вже давно стали заручниками українських політиків і не можуть почати розслідувати іншу версію подій, окрім тої, що раніше була озвучена генеральними прокурорами і чинним Президентом. Відповідно, отримавши від Віктора Федоровича свідчення, слідчі повинні були б відпрацювати абсолютно іншу картину того, що сталося, чого їм, звісно, не буде дозволено згори», - пояснює адвокат.

За словами Сердюка, захист екс-президента на разі збирає доказову базу та намагається відновити розслідування, оскільки більшість проваджень проти Януковича насьогодні призупинені.

«Також захист наполягає на якнайшвидшій передачі в суд справи по Майдану, що дозволить Віктору Януковичу відкрито, без цензури, представити всім громадянам України реальну версію подій трагедії, що сталася на Майдані. Ми сподіваємося, що цей процес буде максимально публічним, і всі його учасники, включаючи потерпілих, зможуть самостійно дати оцінку і зрозуміти, хто повинен нести відповідальність за те, що трапилося в Україні», - стверджує адвокат.

Діюча влада в Україні насправді не хоче, щоб Янукович дав свідчення через причини, описані швидше. Саме тому екс-президент ініціює передачу його справи у міжнародні суди, на які не зможуть вплинути українські високопосадовці.

Нагадаємо, якщо екс-президент Віктор Янукович буде давати свідчення перебуваючи на території Російської Федерації, то його слова не будуть щирими. Про це під час свого інтерв'ю на одному з українських телеканалів заявив заступник начальника управління Генеральної прокуратури України Олексій Донський.

Комментарии