Жовток — натуральний засіб для блиску і краси волосся

Жовток — поширений компонент масок і натуральних засобів для догляду, в тому числі, і за волоссям. Він може замінити маску і шампунь. Про те, як приготувати шампунь на основі жовтка, ми розповімо нижче.


Завдяки своїм цінним поживним властивостям і здатності насичувати клітини вітамінами, жовток широко застосовується в косметології. Його часто додають у маски для обличчя, натуральні шампуні та бальзами.

Що містить жовток?

• Вітаміни А, B, D, Е.

• Мікроелементи: цинк, залізо, фосфор, селен, кальцій, марганець.

• Лецитин, мелатонін.

Вітаміни живлять шкіру голови, а лецитин відновлює захисні функції шкіри. Мелатонін бере участь у «будівництві» нових клітин для омолодження організму, дуже корисний для волосся та шкіри.



Жовток містить вітаміни, мікроелементи, лецитин, мелатонін. Фото: thegarethwiscombe/flickr.com. Ліцензія: creativecommons.org/licenses/by/2.0

Як впливає жовток на волосся?

Жовток підходить для всіх типів волосся: жирних, сухих, нормальних. За регулярного використання жовтка:

• волосся стає товщим і набуває об’єму;

• волосся перестає ламатися і сіктися;

• волосся стає гладким і блискучим;

• зникає свербіж і лупа.
Як використовувати жовток для миття волосся?

Жовток можна додавати до масок, шампунів для волосся, або просто мити їм голову. Ефект буде помітний відразу. Часто ставлять питання — чи можна використовувати не тільки жовток, а яйце цілком? Білок також містить поживні речовини, але для миття голови його використовують рідко. Причин тут кілька. Перша — його важче змити, ніж жовток. Друга — білок залишає на волоссі досить сильний неприємний запах. Запах може залишитися і за миття волосся жовтком у разі, якщо він був не очищений від плівки. Про кілька способів, як відокремити жовток від плівки, ми розповімо далі.



Жовток підходить для всіх типів волосся: жирних, сухих, нормальних. Фото: Anais/flickr.com. Ліцензія: creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0



Для миття волосся жовток можна використовувати по-різному:

1. Безпосередньо сам жовток. Дуже добре підходить для тонкого і слабкого волосся.

2. Жовток, розведений водою і збитий вінчиком — легший варіант.

3. Жовток, доданий до натурального житнього шампуню. Підходить для всіх типів волосся. Відмінно очищає волосся і живить волосяні цибулини.

Перший час можна спробувати другий і третій варіант миття волосся — розбавленим жовтком або жовтком у складі житнього шампуню. Коли волосся звикне, можна переходити на миття тільки жовтком, але тут потрібно бути обережним. На відміну від житнього борошна, жовток неможна використовувати постійно: він може висушити волосся.

Як розрахувати кількість жовтків для свого волосся?

1. Для сухого волосся будь-якої довжини — 1 жовток.

2. Для волосся до плечей, нормального або жирного — 1.

3. Для волосся середньої довжини, нормального або жирного — 2.

4. Для довгого волосся — 3.



Жовток можна додавати до масок, шампунів для волосся, або просто мити їм голову. Фото: chispita_666/flickr.com. Ліцензія: creativecommons.org/licenses/by/2.0


Готуємо натуральний шампунь із жовтка

1. Візьміть свіже яйце (скільки потрібно), розбийте і за допомогою сепаратора відокремте жовток від білка.

2. Видаліть плівку з жовтка.

Спосіб №1:

Візьміть 2 склянки. В одну налийте гарячу воду, над іншою (порожньою) тримайте сепаратор з жовтком. Промийте жовток гарячою водою кілька разів, змінюючи склянки. Коли на жовтку стане помітна білувата плівка, проткніть її і обережно видавіть вміст з плівки.

Спосіб №2:

Ножем зробіть надріз на жовтку, взявши жовток у руку і видавіть так, щоб плівка залишалася на пальцях.

Спосіб №3:

Покладіть жовток на тарілку і поставте під струмінь гарячої води на пару хвилин. Струмінь не повинен потрапляти прямо на жовток, інакше він лопне. Коли плівка на жовтку побіліє, її можна проткнути і видавити вміст.



Перед використанням потрібно зняти плівку з жовтка. Фото: Emily/flickr.com. Ліцензія: creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0



Спосіб №4:

Видавіть жовток через ситечко або через марлю.

3. Додайте до жовтка 1/2 склянки води і збийте віночком до утворення стійкої піни. Кілька крапель улюблених ефірних олій додадуть шампуню приємний аромат. Для жирного волосся можна використовувати олії чайного дерева або розмарину, для нормального і сухого — лаванди або іланг-ілангу.

4. Змочіть волосся водою і нанесіть суміш на 10—15 хв.

5. Змийте, ретельно масажуючи. Бальзам не потрібен.

Для збагачення жовтком житнього шампуню, приготуйте суміш борошна і води (води можна взяти трохи менше), як ми розповідали раніше. Додайте жовток і збийте.

джерело

Комментарии