10 країн мають намір домогтися усунення РФ від Олімпіади - NYT

Антидопінгові агентства 10 країн піднімуть питання зняття Росії з літньої Олімпіади через допінговий скандал з російськими атлетами.


Новину повідомляє The New York Times, передає «Преса України».

У понеділок, 18 липня, антидопінгові агентства 10 країн світу перед Міжнародним олімпійським комітетом піднімуть питання про відсторонення Росії від участі в літній Олімпіаді 2016, яка повинна відбутися в Ріо-де-Жанейро. У число цих країн входять США, Канада, Німеччина, Швейцарія, Японія, Іспанія та інші.

Очікується, що вони висунуть свою пропозицію після публікації доповіді комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) під керівництвом юриста з Канади Річарда Макларена про можливі випадки застосування допінгу на сочинській Олімпіаді. Крім того, і глава Інституту національних антидопінгових організацій Джозеф де Пенсьє закликає МОК відсторонити Росію.

«Вкрай ймовірно, що доповідь підтвердить те, що стане одним з найбільших допінгових скандалів в історії, підтвердивши причетність уряду Росії до масштабного змови проти чистих атлетів з усього світу», - сказав він.

Нагадаємо, легкоатлетам, які представляють Російську Федерацію на міжнародній арені, не дозволили брати участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Відповідне рішення прийняла міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF).

Комментарии