У столиці Венесуели стався голодний бунт - ЗМІ


Масові протести через нестачу продовольства сталися в столиці Венесуели Каракасі.


Про це повідомляє венесуельська газета "Насьональ", 3 червня, передає "Інтерфакс-Україна".



За словами очевидців, натовп в черзі біля магазинів в центрі міста збунтувався, коли службовці Національної гвардії зупинили вантажівку з цукром та рисом та направили її до складів Комітету з розподілу, де харчі продаються за фіксованими цінами.

Вимагаючи їжі, протестувальники перекрили один з центральних проcпектів міста. Підрозділи Національної гвардії та поліції зробили спробу розігнати натовп, застосовуючи сльозогінний газ. За даними венесуельських ЗМІ, не менше 13 людей затримано, є поранені.
Нагадаємо, гостра економічна криза розпочалася в Венесуелі через падіння світових цін на нафту. Проблеми в економіці країни супроводжуються гіперінфляцією, зростанням цін та гострим дефіцитом товарів першої необхідності. В країні діє дводенний робочий тиждень, а жителі вимущені відвідувати магазини за розкладом. Через значну соціальну напруженість на вулицях Каракасу все частіше відбуваються протести та заворушення. Все більше протестувальників вимагають відставки президента Ніколаса Мадуро. У відповідь на це в країні запроваджено надзвичайний стан.

Комментарии