«Опозиційний блок» відреагував на бійку Вілкула з Тимошенко

Парламентська фракція «Опозиційний блок» прокоментувала сутичку в Раді, що відбулася між депутатом фракції Олександром Вілкулом та представником «Народного фронту» Юрієм Тимошенко.



Новину повідомляє «Преса України».

На думку представників «Опоблоку» напад на Вілкула через його виступ російською мовою свідчить про те, що чинна влада намагається розколоти країну.

«Напад депутатів «Народного фронту» на нашого колегу під час виступу з трибуни Верховної Ради з вимогою не виступати російською мовою – це черговий доказ того, що саме влада розколює країну за мовним принципом», - йдеться в заяві, яку оприлюднила прес-служба «Опоблоку».

У заяві йдеться про те, що кожен громадянин України має законне право користуватися тією мовою, яка є для нього рідною і зручною. В «Опоблоці» впевнені, що саме через мовні конфлікти й розпочалися бойові дії на Донбасі.

«У нинішніх провладних політиків вже якось погано закінчилася мовна війна – адже саме з моменту скасування Верховною Радою закону «Про державну мовну політику» в Україні почався військовий конфлікт», - написано в заяві.

Також представники цієї політичної сили запевнили, що не дозволять маніпулювати мовними питаннями і провокувати протистояння між українськими громадянами.

Нагадаємо, що ранкова сесія Верховної Ради закінчилася раніше, ніж треба. Причиною цьому сталачергова бійка між депутатами. На цей раз під час виступів у рубриці «різне» почубилися Юрій Тимошенко і Олександр Вілкул.


Комментарии