Шокуючі ціни: Чиновники порахували, скільки коштує обід в окупованому Криму

Жителі півострова скаржаться, що обіди так дорого обходяться через відсутність конкуренції.



Кримстат оприлюднив ціни на обід в закладах харчування на півострові.

Так, в курортному місті обід з трьох страв: гарячого, салату, другої страви і келиха вина в ресторані обійдеться в 2,8 тисячі російських рублів або тисяча п'ятьдесят шість гривень на одну людину.

Найдорожче обійдеться пообідати в Ялті. У Сімферополі - 1,9 тисячі рублів або 717 гривень. В Євпаторії - 2 тисячі або 754 гривні. У Керчі - 1,8 тисячі або 679 гривень.

В середньому по Криму за обід треба викласти 2 тисяч або 754 гривні. Обід в кафе в середньому по Криму коштує 487 рублів, найдорожчий в Сімферополі - 540, найдешевший в Ялті - 312.

Жителі півострова скаржаться, що обіди так дорого обходяться через відсутність конкуренції.

"Раніше у нас на узбережжі було близько сотні кафе. Зараз залишилося тільки три. Власники платять хабарі за те, щоб торгувати. Кафе дуже страшні, схожі на гадюшники.

І ще зауваження власникам не зробиш. Можуть виставити погано вимитий посуд, в стравах трапляється волосся. Коли говоримо, що так не можна, радять пообідати в іншому місці, але більше ніде", - розповіла мешканка Феодосії Лариса.

На хот-доги, Самос, біляші також виросли ціни. "Хот дог в Феодосії коштує 40 гривень, з двома сосисками - 60. Самос обійдеться в 20-25 гривень. Навіть солодкі цукерки на паличках подорожчали. Крим повністю готовий до туристичного сезону, тільки невідомо чи зможе хтось платити такі гроші", - скаржиться жінка.


джерело

Комментарии