"Суперприз": Субсидію в Україні вигідно оформити саме навесні, - експерти

Якщо субсидія призначається в першому півріччі, то середньомісячний сукупний дохід визначається не за весь календарний рік.


Найбільше грошове навантаження споживачі комунальних послуг в Україні відчували під час опалювального сезону. 



Однак оформити субсидію можна і після того, як опалення вимкнули, оскільки при оформленні компенсації навесні є кілька переваг. Про це заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Перевага перша - в нових умовах субсидія призначається на 12 місяців. З початком нового опалювального сезону - з 1 жовтня, оновлення субсидії відбудеться автоматично. Як правило, пік звернень за субсидіями доводиться на початок опалювального сезону, як наслідок - черги і велике навантаження на працівників органів соціального захисту", - сказав Музиченко.

Другою перевагою, за словами чиновника, є те, що, якщо субсидія призначається в першому півріччі, то середньомісячний сукупний дохід визначається не за весь календарний рік. "Якщо звернутися до кінця поточного місяця, то субсидія буде призначена з початку цього місяця", - підкреслив він.

Третя перевага - якщо вчасно платити за житлово-комунальні послуги і повідомляти органам соціального захисту про всі істотні зміни в сім'ї протягом року, в наступному травні субсидія на новий термін буде призначена без звернення громадянина.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, українців, які отримують субсидії на оплату "комуналки", в 2016 році може стати значно менше: Мінфін почав перевірку доходів тих, хто в минулому році попросив допомоги у держави - це майже 5,5 млн сімей або близько 15 млн людей.



Комментарии