Кримська «влада» розповіла, в якому випадку Україна зможе провести «Євробачення-2017» у Криму

Російський віце-прем'єр Криму Дмитро Полонський заявив, що Україна наступного року зможе провести пісенний конкурс Євробачення у Криму тільки у тому випадку, якщо перейменує у «Крим» один зі своїх материкових регіонів.



Таку заяву він зробив одному з російських видань. Новину передає «Преса України».

«Якщо українська влада з властивим їй завзяттям перейменує один зі своїх регіонів в «Крим», то там, мабуть, вони щось провести і зможуть. Але що стосується планів проведення цього конкурсу в наступному році в самому Криму, який є територією Росії, то цим планам не судилося збутися ніколи. Нехай мріють. Є хороше українське прислів'я, яка звучить приблизно так: «Дурень думкою багатіє». Це як раз той самий випадок», - сказав представник окупаційної влади Криму.

Він також відмовився визнати перемогу на «Євробаченні-2016» учасниці від України, кримськотатарської співачки Джамали, заявивши, що для себе визначає результати конкурсу виключно за даними глядацького голосування. Як відомо, лідером європейських симпатій став російський виконавець Сергій Лазарєв, що, однак, дозволило йому зайняти лише третє місце.

Нагадаємо, що після перемоги Джамали ряд українських політиків та діячів закликали провести «Євробачення-2017» в українському Криму. Так, на думку директора українського Інституту національної пам'яті Володимира В’ятровича, міжнародний пісенний конкурс у 2017 році має відбутися у Севастополі, а його «співорганізаторами» повинні стати НАТО та Збройні сили України.

джерело

Комментарии