ОЦЕ ТАК КУЛЯ В ЛОБ: ГПУ ЗАЯВИЛА ПРО КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ ПРОТИ ЯЦЕНЮКА

ГПУ підтвердила давні підозри, що одіозний чиновник отримав посаду поза конкурсом не випадково.


Генеральна прокуратура підтвердила наявність кримінального провадження за фактом отримання хабара в розмірі 3 млн дол. прем’єром України Арсенієм Яценюком за призначення Володимира Іщука главою “Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення”. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Народний контроль.

“ГПУ підтвердила давні підозри, що одіозний чиновник отримав посаду поза конкурсом не випадково. 7 жовтня 2015 року порушено кримінальну провадження щодо отримання Яценюком неправомірної вигоди – 3 млн дол. За призначення Іщука гендиректором концерну”, – сказав секретар Антикорупційного комітету ВРУ Дмитро Добродомов, передає “Народний контроль”.

Він нагадав, що в липні 2015 року Кабмін на посаду гендиректора “Концерну РРТ” призначив Іщука, хоча проти нього вже тоді були відкриті кримінальні справи. Зокрема, його звинувачують у купівлі елітної квартири на Печерську за рахунок Концерну та сприяння у фінансуванні сепаратистських каналів. Крім того, за численні фінансові порушення Іщука двічі відсторонили від керівництва Концерном.


“Практично Концерн відповідає за інформаційну безпеку України, і посаду директора в ньому Яценюк продав людині, який підтримує сепаратистів. Що це, як не злочин проти держави?”, – підсумував Добродомов.


Комментарии