Дуже жадібна і дуже небезпечна для Порошенка: Наступною після Шокіна стане Гонтарева, - Карасьов

Президент Петро Порошенко прийняв рішення кардинально поміняти своє оточення.Повідомлення про офшорний скандал, в якому замішана глава НБУ Валерія Гонтарева, зміцнили Президента на думці, що вона повинна піти у відставку. Про це заявив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.



На його думку, якщо навіть Гонтарева ще й не подавала заяви про відставку, як стверджує прес-служба НБУ, від питання про зміну голови Нацбанку не втекти. «Офшорний скандал» - це один з факторів, який схилив президента до відставки Гонтаревої. Є й інші чинники. Я думаю, що і в Вашингтоні на зустрічі з президентом України йому говорили про неефективність роботи Національного банку, і всі ці офшорні справи, тільки зміцнили його в думці, що Гонтарева повинна піти у відставку», - підкреслив експерт.

За його словами, президент Петро Порошенко прийняв рішення кардинально поміняти своє оточення. «Спочатку Шокін, далі - Гонтарева, далі прийнято рішення про складення депутатського мандата Кононенка. Плюс новий уряд Гройсмана, якому буде більш комфортно працювати з якимось іншим головою Національного банку. У президентській адміністрації теж чекають змін, в зв'язку з тим, що хтось із керівництва АП буде працювати в уряді віце-прем'єром.

Тому всі ці останні скандали - генпрокурорський, панамський, гонтаревський і інші, тільки переконали Президента в думці, що треба міняти не тільки найближче, але і більш далеке оточення, формувати нову команду, націлену на реформи. Оскільки від нинішньої української влади вже втомилися чекати реформ. Як наші західні партнери, так і саме українське громадянське суспільство», - резюмував Карасьов.
джерело

Комментарии