Чому Росія хоче перетворити Україну на руїни?

Я ось чую різні дивовижні речі "звідти". Сорока приносить.


Кажуть, що в Кремлі розуміють всю згубність недавніх і поточних геополітичних катаклізмів для економіки і фінансів Росії. Але при цьому додають, що "ця та ціна, яку ВОНИ готові заплатити".

По-перше, за що платити? Кремль сформулював якісь нові стратегічні цілі, які відповідають національним інтересам Росії? Президент Путін виступив із зверненням до нації і чітко пояснив ці цілі? Поки що ми тільки чули думку Бориса Нємцова з приводу президента Путіна, а от президент Путін нам нічого не говорить, крім того, що "ми все вирішимо, все подолаємо, бо ми - разом". І ще ми чуємо багато всякої псевдо-економічної тельбуха і відвертих фашистсько-політичних промов від Сергія Глазьєва та Олександра Дугіна. Перший офіційно (!) Є радником президента Путіна з економічних питань (зумівши вигнати Андрія Ілларіонова та Сергія Гурієва не тільки з цих постів, але взагалі з країни), а другий (неофіційно) є ідеологом партії "Єдина Росія" і (офіційно) радником голови Державної думи РФ Наришкіна. Фірма "Фашист, фашист і Ко." - Ось хто сьогодні "радить і консультує" президента РФ і голови Державної думи РФ. При цьому абсолютно цинічно і нахабно перевертають весь світ догори ногами, називаючи українців "фашистами". 2014 рік, Королівство Кривих Дзеркал Російської Федерації (ККЗРФ). Шкода Єльцин і Собчак цього не бачать і не чують. Або навпаки, слава б-гу.

Так за що "вони" готові заплатити "цю ціну"? Звернення президента РФ до нації - в студію! З поясненнями. А потім - зі всенародним референдумом. На референдумі конкретне питання. Мета - така-то. Ціна - така-то. Чи готові ви і ваша сім'я заплатити стільки-то і таким-то чином? Тоді стане зрозумілим, за що платити.

По-друге, хто буде платити? У Кремлі так і кажуть, "ця та ціна, яку МИ готові заплатити". Хто "ми"? Гроші будуть сплачені з особистих капіталів всіх тих, хто знаходиться в Кремлі? В Думі? У Раді Федерації? З особистих капіталів "ближнього кола Путіна"? Згідно з формулюванням вище, що "ця та ціна, яку ВОНИ готові заплатити"? Та ніфіга. "Вони" готові заплатити нашими грошима. Нашими !!! Вони готові заплатити девальвацією рубля, зубожінням російського населення, розвалом охорони здоров'я та освіти, падінням ВВП, банкрутствами російських компаній, системним банківським кризою, знищенням розвивалася фінансової системи і фондового ринку, скасуванням приватизації, дефолтом і банкрутствами домогосподарств, соціальною напруженістю, можливими соціальними вибухами, можливим розвалом країни. Вони готові заплатити тисячами життів як росіян, так і громадян інших країн.

Це не жарт дня, і не загадка для передачі "Що? Коли". Тут відгадувати нічого. Тут є чітко виражена аксіома: незаконні некомпетентні жадібні узурпатори влади вирішили таким чином "перетворити" країну, щоб перебувати при владі (і у всіх її годівниць) необмежено довго. Для цього вони вирішили заплатити нашими грошима, нашим добробутом, нашим рівнем та якістю життя, нашим здоров'ям, нашим освітою, нашим майбутнім.

Вони хочуть перетворити Україну на руїни тільки тому, що вони бояться, що саме Україна може стати справжнім магнітом справжнього "Русского Мира", тобто магнітом для всіх нормальних людей-носіїв російської мови і російської культури, незалежно від їх національності. Зміщення центру справжнього "Русского Мира", в самому прекрасному його розумінні, у вільну, незалежну і демократичну Україну, з феодальної, рабовласницької, клепто-диктаторської Росії, у кремлівських гоблінів викликає дику паніку. Тому вони "мочать в сортирі" Україна, благо попалася вона в неправильний час у неправильному місці - з їх карликові-дебільною точки зору і при дикому бажанні утримати свою голку в яйці. Україна в руїнах, на їх думку - це краще, ніж Україна в ЄС. Щоб справжній "Русский Мир" не дивився на альтернативу на захід від Москви.

Це не ГКЧП-2. Це не "реванш КДБ". Це звичайний повзучий і не дуже помітний для більшості державний переворот, вироблений клептократичною мразью, присмокталася до Росії. Тими гидкими п'явками, які прекрасно знають, що вони не потрібні нікому в усьому великому світі - ні в Росії, ні поза Росією - просто тому, що вони нічого більше не вміють робити, окрім як фальсифікувати будь-які вибори, смоктати бюджетні потоки, обкладати поборами бізнес , зціджувати кеш з державних і не дуже компаній, віджимати чужі активи і садити незгодних з цим і взагалі неугодних їм людей в тюрми.

І вони не зупиняться тепер ні перед чим, бо вони знають, що дороги назад для них немає. Конституція РФ розірвана і втоптали в бруд. Кримінальний кодекс РФ для них не діє. Міжнародні норми, право, закони і договори не варті їхні смердючою лупи. Вони або говорять, що "ця та ціна, яку ВОНИ готові заплатити" нашими засобами, або поїдуть в Гаагу в наручниках. І що ви думаєте, який у них повинен бути вибір, з цих двох?

Я тільки одного не розумію. Овсій Гурвич з Олегом Вьюгін розповідають щось Євгенії Альбац. Олексій Кудрін розповідає щось Володимиру Познеру. Герман Греф "сміливо" говорить з трибуни конференції ВТБ "Росія кличе", і ця мова називається "великим послабленням" тільки через те, що його тут же не заарештували і не відвезли на чорному воронку. Але ніхто, ніхто не називає прямо енд чесно речі своїми іменами. До чого ці танці? Навіщо вам потрібно це дурне, можливе тільки в Росії, танго? Що значать ваші вальси? Що ви танцюєте навкруги, шановні "експерти"?

Назвіть речі своїми іменами! Сегодня. Все. Відразу. Одночасно. Страшно? Тоді ви ніякі не експерти, а говно. А якщо ні - то доведіть. Не доведете - ну й добре, тоді дійсно, місце ваше - в сортирі, і правильно зроблять, якщо вас там замочать.

Якщо ти називаєш себе "експертом", та інші називають тебе "експертом", то будь ним. А якщо ти думаєш про себе, як експерт, а публічно кажеш не як експерт - то ти не експерт.



Комментарии