Путін розраховує, що найближчим часом Україна повернеться під повний контроль Росії.

Відомий журналіст Бачо Корчілава аналізує заяву Путіна, та приходить до наступного висновку.


Цитата Бачо зі сторінки у Фейсбук.

Вчера Владимир Путин встречался в Москве с крупными бизнесменами, и рекомендовал им не продавать активы в Украине. Более того, Путин прямо сказал бизнесменам что надеется на то что скоро в Украине сменится власть.
То есть вы понимаете, он считает что скоро в Украине может появится опять пророссийская власть. Вы не поверите, но лично я в ярости, он считает что можно устроить войну, отжать территории, взять заложников, игнорировать все правила на свете, а потом ещё ждать что прийдет власть дружественная ему. И это говорит только об одном, плевать он хотел на все и на всех, в его больной голове как был план захватить всю Украину, так и остался.

Как мы можем противостоять этому? А очень просто, об этом ещё два года назад, прямо сказал Каха Бендукидзе, "если Вы не реформируете свою страну, то тогда Вас "реформирует" Путин по своему образу и подобию

Про саму заяву повідомляє російське видання РБК.

На закритій частині зустрічі з Путіним порушувалося питання про долю активів російських бізнесменів в Україні, розповіли РБК три учасники заходу.

Один з бізнесменів поставив президенту питання про те, чи варто зараз продавати українські активи, враховуючи складні відносини Москви і Києва.

Питання ставилося до того, чи треба продавати активи в Україні або варто чекати, що ситуація зміниться на краще, переказує один з учасників зустрічі.

Відповідаючи, Путін "говорив про те, що поки є надія на нормалізацію відносин, можна почекати". Але це було не зазначенням з боку президента, а лише його оцінкою.

За словами іншого співрозмовника, Путін не рекомендував російським бізнесменам продавати українські активи. Президент дав зрозуміти, що влада там може змінитися, а бізнес і Україна залишаться, переказує зміст дискусії бізнесмен.

Як відомо, в Україні у російських підприємств залишаються великі активи. Державна "Роснєфть" володіє Лисичанським НПЗ в Луганській області, а також 141 АЗС.

UC Rusal Олега Дерипаски володіє в Україні Миколаївським глиноземним заводом.

У "Мечела" Ігоря Зюзіна є частково законсервований Донецький електрометалургійний комбінат.

А у Evraz Романа Абрамовича та Олександра Абрамова - Донецький металургійний завод імені Петровського (виробництво сталі), "Баглійкокс" (виробництво металургійного коксу) і "Суха балка" (видобуток залізної руди).

VimpelCom, підконтрольна структурі Михайла Фрідмана і його партнерів LetterOne, володіє найбільшим українським мобільним оператором "Київстар". Другий найбільший оператор - "МТС Україна", що належить групі МТС.

У банківській сфері працюють "Сбєрбанк України", "дочки" ВТБ і Альфа-банку, дочірній банк Зовнішекономбанку - Промінвестбанк.

Є і більш дрібні інвестиції: наприклад, інвесткомпанія A1 володіє 24% нафтогазової Regal Petroleum, а московська Proxima Capital Group - 20% нафтогазової JKX Oil & Gas, пов'язаної з українським олігархом Ігорем Коломойським.

P.S Аналізуючи те, що відбувається сьогодні в Україні важко не повірити в те, що влада зацікавлена у справжній Евроінтеграції, та зміні України. Набрали кредитів за кордоном, а тепер будуть зливати країну. На справді якщо так станеться, то скоріш за все впаде і Росія, і та влада яка це допустила, не дивлячись ні на, що Українці наврядчи вибачать Путіну все те, що він наробив, такий хід подій може лише прискорити корінні, революційні зміни, але це не найкращий варіант адже такі перетворення будуть политі кровью патріотів.


Комментарии

  1. Причину Путин указал неправильно, скоро возникнет вопрос - куда линять из России?

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий