ПЕНТАГОН ЗРОБИВ “БАЦЬКОВІ” ТАКУ ПРОПОЗИЦІЮ, ВІД ЯКОЇ ВАЖКО ВІДМОВИТИСЯ

Білорусь – суверенна держава і може самостійно вирішувати – будувати у себе свою авіабазу чи розміщувати чужу. Але США і їх союзники розглядали б це як дестабілізацію ситуації. Про це заявив заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер 29 березня на зустрічі з журналістами в Мінську, передають Патріоти України з посиланням на Naviny.by.



Карпентер відповів на питання про ставлення його країни до можливого розміщення в Білорусі російської авіабази. “Це розглядалося б як дестабілізуючий і не потрібний крок. Так його розглядали б не тільки ми, а й наші союзники. Але це – суверенне право Білорусі вирішувати це питання”, – сказав Карпентер.

Відповідаючи на питання, чи бачить він існування для Білорусі будь-яких військових загроз, представник Пентагону зазначив, що про це краще поцікавитися у білоруського Міністерства оборони. При цьому Майкл Карпентер підкреслив: “Не вірю, щоб загроза Білорусі виходила з Заходу, від НАТО і його структур. Ті дії, які робить Захід, носять оборонний і пропорційний характер щодо дій Росії, які вона вживає в регіоні”.

Представник військового відомства США також зазначив, що не помітив “будь-яких радикальних змін в орієнтації Білорусі у відносинах з Росією”.

“Росії і Білорусі, очевидно, до душі, і їх влаштовують тісні відносини, які вони між собою підтримують, – сказав Карпентер. – Але в міру того, як ми прагнемо до більшої прозорості в наших відносинах з Білоруссю, то зрозуміло, що це не має бути рішення “або-або” в плані співпраці Білорусі з іншими країнами. Абсолютно нормально, якщо у Білорусі будуть хороші відносини і з Росією, і з Заходом”.


Комментарии