Результати нічних переговорів на Банковій: Яценюк погодився піти у відставку

Арсеній Яценюк погодився з вимогами Банкової піти у відставку.

Яценюк погодився піти у відставку після нічних переговорів з вищим керівництвом держави. Про це ІНФОРМАТОР повідомили джерела в Адміністрації президента.

Відомо, що переговори тривали фактично усю ніч. На них були присутні Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Арсен Аваков, Володимир Гройсман, Борис Ложкін і Юрій Луценко. При цьому, як зазначає на своїй сторінці у Facebook народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий, “змовники” традиційно не радились навіть із своїми фракціями. Про все народним обранцям повідомлять по факту.

На місце прем’єр-міністра вже погоджено Володимира Гройсмана. За це “Народний фронт” отримає посаду спікера, який отримає друг дитинства Яценюка – Максим Бурбак.

Також було узгоджено, що Віктора Шокіна буде звільнено з посади Генерального прокурора, але на його місце наразі вирішили нікого не призначати. Фактично ГПУ буде керувати Юрій Луценко. Його намагалися давно протягнути на цю посаду, однак він не має ані відповідної освіти, ані досвіду такої роботи. То ж, його вирішили призначити першим заступником генпрокурора, у результаті чого він залишиться керувати ГПУ до слушного моменту.

Довідка ІНФОРМАТОРа
Максим Ю́рійович Бурбак (13 січня 1976, Чернівці)- народний депутат України 7-го скликання (2012–2014). Член партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, входив до Політради. З 27 лютого по 2 грудня 2014 року — Міністр інфраструктури України.

Закінчив Чернівецький національний університет імені Федьковича. Там же вчилися Яценюк, Андрій Пишний та інші представники “Народного фронту”. Старший брат Максима Олексій – однокласник Яценюка. З 1998 до 2005 Максим Бурбак займався комерційною діяльністю.

З 2006 до 2008 був заступником директора ТОВ “Фінтраст”, після чого став в.о. директора ТОВ “Буковина” авто Альянс”. У тому ж році став членом “Фронту змін”. Голова Громадської організації Міжрегіональний аграрний союз, займався розвитком першого аграрного кластеру на території Чернівецької області. З чуток, курирує чернівецький ринок “Добробут”. Однак, за його словами, професійно займається тільки політикою, а бізнес, який встиг заснувати раніше, веде дружина – у неї компанія міжнародних вантажних перевезень.

Згідно з декларацією, яку напередодні виборів опублікував Бурбак, він за 2011 рік не заробив ні копійки. У той же час, члени його сім’ї отримали 398 тисяч гривень.

Максим Бурбак довгий час на Буковині очолював обласний штаб “Батьківщини” та “Фронту змін”. Чернівці йому віддали цю посаду як другу дитинства Арсенія Яценюка. Його старший брат і також друг Яценюка Олексій Бурбак був заступником начальника штабу “Батьківщини” у Криму. Про їх ступінь довіреності вказує на те, що Олексій Бурбак працював радником Яценюка, коли той ще був міністром економіки Криму. “Фронт змін” отримав для своїх людей половину керівних посад в обласних штабах “Батьківщини”, а також трьох заступників Олександра Турчинова в центральному штабі. Соратникам Яценюка також відійшло ще дві посади в керівних органах об’єднаної опозиції. Так, заступником по начальника штабу з юридичних питань став Андрій Пишний, а заступником з масових заходів – Катерина Устя. Обидва – функціонери Фронту змін. Керівництво штабу розділені в пропорції три до чотирьох – на користь Батьківщини.

Максим Бурбак брав активну участь у конфлікті у Верховній Раді 11 грудня 2015 року, зумовленій діями депутата з фракції БПП Олега Барни. Бурбак, обхопивши за шию О. Барну, відвів його від трибуни та А. Яценюка. Разом із Євгеном Дейдеєм вони тримали О. Барну. Нардеп Андрій Іванчук, скориставшись ситуацією, накинувся з кулаками на “блокованого” О. Барну, чим розпалив пристрасті у залі. Пізніше М. Бурбак стримував Є. Дейдея від участі у бійці.


Комментарии