Главное - вовремя смыться: Путін наказав вивести війська з Сирії

Багатомільярдні військові витрати, відчутні втрати до найвищих військових радників включно. Тисячі вбитих та поранених сирійців, перед усім цивільних. Колосальні руйнування. І реальні перспективи Гаазького трибуналу. Ось підсумки чергової авантюри Кремля.



Президент Росії Володимир Путін наказав почати виведення основних сил РФ з Сирії з 15 березня. Про це гарат РФ заявив на зустрічі з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і міністром оборони Сергієм Шойгу, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТАСС.


"Вважаю, що завдання поставлені перед Міністерством оборони, в цілому виконані. Тому наказую з завтрашнього дня почати виведення основної частини нашого військового угруповання з Сирійської Арабської Республіки", - сказав президент РФ.

Путін сподівається, що початок виводу російських військ з Сирії стане хорошим стимулом для переговорного процесу політичних сил цієї країни.

"Сподіваюся, що сьогоднішнє рішення буде хорошим сигналом для всіх сторін конфлікту. Сподіваюся, що це значним чином підніме довіру всіх учасників процесу", - сказав він.

Російські пункти в Тартусі та на базі Хмеймім повинні продовжити роботу в нинішньому режимі, заявив президент РФ.

"Наші пункти базування - морський в Тартусі та авіаційний на аеродромі Хмеймім - будуть функціонувати в теперішньому режимі. Вони повинні бути надійно захищені з суші, з моря і з повітря", - заявив Путін.

Він додав, що частина військових, які залишаться, буде займатися контролем за дотриманням режиму припинення вогню.

У свою чергу, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Путін обговорив і погодив з президентом САР Башаром Асадом рішення про початок виведення військ з Сирії.

"Все сказане президентом (РФ Володимиром Путіним на зустрічі з Лавровим і Шойгу) було доведено до відома наших сирійських колег і погоджено з президентом Асадом", - заявив Пєсков журналістам.


Комментарии