З косметичками: "Потішні байкери" Путіна знову спробують прорватися в Берлін

Старт колони байкерів намічений на 29 квітня.
Байкери з об'єднання "Нічні вовки", які є затятими прихильниками президента Росії Володимира Путіна, в цьому році знову спробують прорватися з автопробігом в Берлін.
Про це у вівторок журналістам повідомив президент мотоклубу Олександр Залдостанов, відомий під псевдонімом "Хірург", передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.



"Після успішного марш-кидка в минулому році ми хочемо повторити його і в цьому... Можливо, в майбутньому це взагалі стане традицією - зустріч Дня Перемоги на колесах, на мотоциклах", - сказав він.

Старт колони байкерів намічений на 29 квітня. Маршрут пробігу пролягає через територію Росії, Білорусії, Польщі, Словаччини, Австрії, Чехії та Німеччини. Планується, що мотопробіг завершиться 9 травня в Берліні. Залдостанов запевнив, що цей мотопробіг буде набагато чисельнішим, ніж у минулому році. При цьому він поскаржився, що сам не зможе поїхати в Європу, так як перебуває під санкціями.

У свою чергу головний радник департаменту з гуманітарного співробітництва та прав людини МЗС РФ Сергій Морозов повідомив, що МЗС РФ вчасно поінформувало уряди європейських країн, дорогами яких планується провести мотопробіг. Втім, торішню спробу мотопробігу російських байкерів в ЄС навряд чи можна назвати успішною. Польща і Литва відмовилися пропустити "Нічних вовків" Путіна через кордон.


Водночас представники руху запевняли, що деяким з них все ж вдалося прорватися у Європу. Однак найбільше "європейський пробіг" путінських байкерів запам'ятався історією з косметичкою. Суворі байкери поскаржилися на важкі умови, за яких їх перевіряли на кордоні з Польщею. "Нічних вовків" засмутив ретельний обшук особистих речей, влаштований прикордонниками. "Обшукували досконально, кожен носок і косметичку, всі особисті речі, все робили жорстко, хоча і в рамках закону", - скаржилися тоді байкери. Ця заява викликала хвилю всіляких жартів і фотожаб в мережі. Самі байкери пізніше запевняли, що косметички належали їх супутницям.


Комментарии