Знову дякувати "чесному" судді: Азарову повернули пенсію в Україні

За твердженням адвоката Азарова пенсія за законом не може бути конфіскована. Окрім того, захист екс-прем'єра заявив, що пенсія - це єдине джерело доходу для екс-чиновника - втікача.Апеляційний суд Києва розблокував пенсійні рахунки колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова в Україні. Про це стало відомо з ухвали суду від 4 лютого 2016 року, передаютьПатріоти України.








Апеляційну скаргу з вимогою розблокувати пенсію для Миколи Азарова, який переховується в Росії, подав адвокат, оскаржуючи рішення першої інстанції - в грудні 2015 року Печерський суд Києва заборонив видачу пенсійних колишнього прем'єра.

Під час судового засідання з'ясувалося, що Азарову пенсія нараховується з лютого 2008 року. Її розмір становить 17,252 гривень, а виплати здійснюються 11 числа щомісяця на рахунок екс-чиновника в "Ощадбанку". При цьому точну суму, яка лежить на рахунку Азарова, слідство не змогло озвучити суду, оскільки не володіє цією інформацією.


Вислухавши аргументи прокурора, який протестував проти зняття арешту, і докази адвоката Апеляційний суд Києва дійшов висновку, що вимоги захисника Азарова - обгрунтовані.

Зокрема, на думку колегії суддів, адвокати мають рацію в тому, що арешт може бути накладено тільки на майно, яке вже знаходиться у власності або володінні / розпорядженні підозрюваного. У той же час арешт на пенсію, як соціальну виплату, з метою її конфіскації не може бути накладено.

За словами захисту, пенсія - це єдине джерело доходу для екс-чиновника - втікача.


Комментарии