Україна відновить постачання води на окупований Донбас

На засіданні економічної підгрупи Тристоронньої групи в Мінську було порушено питання про відновлення поставок води на територію окупованого Донбасу, в зв'язку з чим було розпочато процес складання відповідних контрактів.


Про це пише на своїй сторінці в Facebook прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарка Оліфер, повідомляє «Слово і Діло».

«Йде процес укладання контрактів на постачання води до окремих районів Луганської області з урахуванням боргів за раніше поставлену воду. Контракти будуть складені відповідно до українського законодавства», – пише вона.

В рамках домовленостей щодо відновлення поставок питної води йшлося також про гарантії безпеки співробітникам Донецької фільтрувальної станції.

«Це підприємство забезпечує водою до мільйона жителів по всьому Донбасу», – підкреслила Оліфер.

В економічній підгрупі також триває робота з обговорення відновлення інфраструктури, залізничних об'єктів, ліній електропередач.

В економічному блоці сьогодні обговорювали й можливість запрошення міжнародних екологів (під егідою ОБСЄ), які б змогли оцінити ситуацію на низці промислових підприємств у ОРДЛО.

«Йдеться про хімічний завод «Стирол» у Горлівці, а також шахти «Голубовська» та «Першотравнева» в Луганській області, шахту «Юний комунар» у Донецькій області», – пояснила Оліфер.

Особливу увагу привертає шахта «Юний комунар», де в 1979 році були проведені ядерні випробування. Якщо з цієї шахти регулярно не відкачувати воду, то станеться забруднення ґрунтових вод, що призведе до екологічної катастрофи на Донбасі.

Раніше стало відомо, що сьогоднішні переговори в Мінську в політичному блоці питань не принесли результату.

Під час попереднього раунду переговорів у Мінську були підготовлені до підписання дві безпекові угоди: одна – про розмінування, інша – про припинення «навчань» уздовж лінії розмежування на Донбасі.
джерело

Комментарии

  1. Мінські домовленості є великою помилкою украінськоі влади. Вони повинні бути анульовані і складені інші домовленості які будуть відповідати інтересам Украіни ,а не москви.Керівництво Украіни повинне порвати усякі відносини з ватажками окупантами і діяти у відношенні з ними лише з позиціі сили.

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий