“Сєня – все?”: Яресько погодилася очолити Кабмін і назвала свою команду , – джерела

Очільниця Міністерства фінансів погодилася очолити уряд, але висунула оточенню президента свої умовиМіністр фінансів України Наталія Яресько дала попередню згоду очолити Кабінет міністрів, при цьому висунувши кілька умов. Про це повідомляють джерела Української правди в Адміністрації президента, зазначають Патріоти України.


За даними джерела, оточення президента Петра Порошенка продовжує умовляти Арсенія Яценюка піти у відставку. Також протягом минулого тижня велися переговори з Яресько, в результаті чого вона все-таки попередньо погодилася очолити Кабмін, висунувши такі умови:

– Технократичний склад уряду без партійних квот і відсутність будь-якого політичного тиску з будь-якої сторони;

– Діалог з парламентом безпосередньо. Підтримка ініціатив уряду усіма фракціями коаліції, включаючи БПП, де з деякими депутатами у нинішнього міністра фінансів непрості відносини. Наприклад, з Ніною Южаніною, яка в минулому році зареєструвала альтернативний проект податкового кодексу.

Крім цього, Яресько запропонувала кілька кандидатів до майбутнього уряду – Бориса Ложкіна та Дмитра Шимківа в якості віце-прем’єрів, заступника міністра економіки Юлію Ковалів як міністра енергетики.

Також Яресько назвала кілька прізвищ тих, кого б вона не хотіла бачити в майбутньому складі Кабміну. Це – заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук, який раніше претендував на кандидатуру першого віце-прем’єра-міністра економіки, міністр енергетики Володимир Демчишин і міністр соціального розвитку Павло Розенко.

Як відзначило джерело, в Адміністрації президента на такі умови попередньо погодилися.


Комментарии