15–17 березня Україну відвідає економічна місія з Нідерландів

Цими днями Україну відвідає економічна місія з Нідерландів на чолі з міністром зовнішньої торгівлі та співробітництва Ліліанне Плумен. Як повідомляє прес-служба посольства Нідерландів в Україні, візит відбудеться з 15 по 17 березня.


До складу місії входить близько 30 нідерландських компаній, що представляють галузі сільського господарства, продовольства, інфраструктури та логістики.

У вівторок, 15 березня, міністр має намір відвідати нідерландську компанію Zeelandia, виробника хлібних і кондитерських сумішей, а також зустрінеться з міністром фінансів Наталією Яресько.

На середу, 16 березня, заплановано зустрічі з міністром економічного розвитку і торгівлі України Айварасом Абрамавичусом, а також студентами Києво-Могилянської академії. Міністр Плумен також здійснить візит до ПАТ «Комбінат „Тепличний“.

У заключний день поїздки місія відвідає нідерландську IT-компанію Control Pay, що працює в секторі логістики, а також зустрінеться з міністром аграрної політики і продовольства Олексієм Павленком.

«Україна має потужний потенціал для нідерландських бізнесменів та інвесторів. На сьогодні вже 320 нідерландських компаній працюють у цій сусідній з ЄС країні. У рамках візиту ми прагнемо створити можливості для укладення нових контрактів і розширення існуючих. Саме в цьому полягає важливість Угоди про асоціацію, яка визначає економічні та політичні реформи і передбачає усунення перешкод на шляху до спрощення торгівлі», — сказала Плумен.

Як відомо, на початку березня Нідерланди з робочим візитом відвідав голова українського парламенту Володимир Гройсман. Крім того, на 30 березня заплановано проведення спільного україно-голандського бізнес-форуму.

Нагадаємо, виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна — ЄС на 6 квітня 2016 р. На організацію референдуму виділено 30 млн євро.

Як заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс, уряд країни буде змушений прийняти до уваги результати референдуму.

Зазначимо, Міністерство закордонних справ України прогнозує збільшення інформаційних провокацій напередодні референдуму в Нідерландах за Угодою про асоціацію України та Євросоюзу.

Джерело: ua.112.ua

Комментарии