У Німеччині оштрафували Volkswagen на мільярд євро

Під час розслідування з'ясувалося, що Volkswagen порушив правила моніторингу при тестуванні майже 10,7 млн ​​автомобілів.

Прокуратура міста Брауншвейг у Нижній Саксонії оштрафувала автоконцерн Volkswagen AG на 1 млрд євро у зв'язку з дизельним скандалом. Про це йдеться в прес-релізі компанії, опублікованому в середу, 13 червня.
Volkswagen погодився зі штрафом, визнав свою відповідальність і не подаватиме апеляції. У концерні сподіваються, що виплата штрафу матиме істотний позитивний ефект на розгляди, які тривають в інших країнах Європи.

Сума містить максимально можливий штраф у розмірі 5 млн євро і ще 995 млн євро у вигляді повернення незаконно отриманого прибутку.

Під час розслідування з'ясувалося, що Volkswagen порушив правила моніторингу при тестуванні майже 10,7 млн ​​автомобілів, оснащених дизельними двигунами. Ці автомобілі були продані з установленими на них незаконними програмами, занижує показники викидів шкідливих речовин під час тестування.

Нагадаємо, дизельний скандал навколо Volkswagen розгорівся у 2015 році. Він уже коштував автоконцерну багатомільярдних штрафів, які були накладені владою США.

Напередодні Німецька промислова і торгова палата оцінила витрати, пов'язані з дизельгейтом у 500 млн євро.

джерело

Комментарии