В Україні хочуть значно підвищити ціни на алкоголь: названі цифри

Міністерство економічного розвитку і торгівлі виступило з ініціативою підняти мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв.


Як повідомляється в опублікованому на сайті відомства проекті постанови, було запропоновано підвищити ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби на 12,4-19,6%, на віскі, ром і джин на 12%, на коньяк (бренді) на 6,6 -9,5%, а на вино - від 4,5 до 13,5%."Базою розрахунків послужили дані з вартості виробництва за друге півріччя 2017 року (матеріальні, загальновиробничі, адміністративні та фінансові витрати) виробників", - пояснили у міністерстві.

У відомстві зазначили, що у 2018 році ставки акцизного податку на коньяк будуть підвищені на 20% з 105,80 грн до 126,96 грн за 1 літр 100% спирту.
"Відбулося зростання складових ціни на алкоголь через подорожчання компонентів виробництва, зокрема цін на спирт, тару, комплектуючі. Тому на сьогодні розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам на виробництво і реалізацію алкогольних напоїв та потребує корегування", - заявили у Мінекономіки.

джерело

Комментарии