Власникам “євроблях” повідомили хороші новини

У Європі взялися за проблему «скручених» пробігів на авто



У Європі протягом року збираються подолати проблему «скручених» пробігів на автомобілях. Згідно з останніми даними через маніпуляції з пробігом проходить від 5% до 12% машин, які продаються в будь-якій країні ЄС. При продажу автомобіля за кордон пробіг «скручується» у 30-50% автомобілів.

Депутати Європарламенту ухвалили, що Єврокомісія за цей термін має запропонувати пакет заходів, спрямованих на боротьбу з викривленнями показань одометрів в Європі, пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на autodriving.

«Якщо ЕК включить наш заклик в пакет пропозицій до законів, щорічний ефект від цього становитиме від шести до дев’яти мільярдів євро. Крім того, збільшиться рівень довіри споживачів до старих машинами, покращиться ситуація з безпекою руху«, — заявили вони.


Депутати пропонують створити реєстри пробігу, інформація яких буде доступна з-за кордону. Крім того, пропонується частіше реєструвати пробіг — зокрема, під час кожного ремонту або відвідування сервісу. Схожа система працює в Нідерландах і Бельгії, де проблема «скручування» пробігу фактично вирішена.

Резолюція також пропонує встановити чіткі критерії безпеки одометрів. За підробку показників пробігу пропонується ввести кримінальну відповідальність. Зараз така норма є в законодавстві шести країн ЄС. Після прийняття резолюції Єврокомісія зобов’язана виступити із законодавчими пропозиціями з цього питання, або відмовитися підтримувати ініціативу ЕП, пояснивши своє рішення.

Таким чином, українські покупці європейських машин з пробігом будуть впевнені у відповідності показань одометрів дійсності.

Комментарии