АЖ ОЧАМ НЕ ВІРИТЬСЯ: ЯКИЙ ПОДАРУНОК ЗРОБИВ ПРИТУЛА СВОЇЙ ДРУЖИНІ НА ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ (ФОТО)

Який подарунок на день народження зробив дружині Сергій Притула?


Позавчора у дружини був День Народження. Ну, думаю, додам трошки позитивних емоцій: посадив на квадроцикла і “вдарили автопробігом” по снігах через поля і ліси до Свірзького замку. Показати дружині вежу, з якої відстрілювались мушкетери, підвести до тих загратованих дверцят, з яких виходив кат, щоб потім відрубати голову Міледі — коротше, романтика:)))!



Але романтику трохи підкосив загальний стан замку. Його як почали вбивати “за совєтів”, коли там була школа механізаторів, так, в принципі, не реанімують і зараз. Більш сумного видовища, аніж та плитка, як в туалеті районної лікарні, на стінах замку 1484-го року я ще не бачив. Так, замок вочевидь не мав такого історичного значення, як у Золочеві чи Жовкві, але ж… шкода, якщо все залишиться у такому стані.
За 200 кроків від замку, до речі, побачив диво дивнеє. Дивлюсь, ніби костел, відійду в бік, дивлюсь — ніби церква! Ледь голова не трісла. І нікого з місцевих не було, щоб перепитати. Загуглив і стало легше%). То дійсно був римокатолицький костел, потім в 1945-му поляки покинули Свірж, храм не діяв, а вже в 90-их його передали УГКЦ і парафія зробила ремонт будівлі, додавши восьмигранний барабан з куполом, після чого костел став більше схожий на церкву.
НУ і окрема подяка за наш врятований настрій хору “Тезе-Львів” та органістці Олені Мацелюх, які того вечора дали розкішний концерт у львівському костелі Марії Магдалини! Браво!


джерело

Комментарии