У міністерстві назріває скандал із держсекретарем

Призначена державним секретарем МОЗ Наталія Шолойко не може обіймати цю посаду через конфлікт інтересів і корупційну підозру.


Про це у своєму Facebook написала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Ми категорично не погоджуємось з 




результатами конкурсу і бачимо системні прорахунки у процедурі його проведення, яка не досконала та потребує ретельного доопрацювання", - повідомила Супрун.

Вона наголосила, що держсекретар впливатиме на будь-які кадрові рішення міністерства та державних підприємств, керуватиме державними закупівлями.

"За даними моніторингової місії "ДоброЧесно", особа, яку сьогодні обрали на держсекретаря МОЗ, не може обіймати цю посаду через конфлікт інтересів. Її ім'я фігурує у корупційних схемах. Ми не працюватимемо в одній команді зі скомпрометованими або корумпованими людьми. Ми безкомпромісні, бо йдеться про держсекретаря МОЗ - міністерства, від якого залежить здоров'я кожного українця", - написала Супрун.

Процес необхідних змін ініційований на урядовій нараді. Міністр сподівається, що результатами стане зрозуміліший, прозоріший і чесніший процес обрання держсекретарів.

10 грудня 2015 року Верховна Рада ухвалила законопроект, який передбачає введення інституту державних секретарів у міністерствах, які організовують роботу апарату відомств.

Комментарии