Опитування показало, скільки українців вважають росіян братнім народом

Понад половина громадян України називає народ сусідньої Росії братнім. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром політичних та економічних досліджень імені Разумкова.


Новину передає «Преса України».

Так, соціологи встановили, що 51,1% українців вважає росіян братнім народом. Протилежну думку висловили 33,8% опитаних.

Суттєва різниця у поглядах українців щодо братерства з російським народом спостерігається у регіональному розрізі. Очікувано, що найбільше людей, які вважають росіян братами, проживає на сході України – там за це висловилися 87,1% опитаних. Найменшою ж ця частка виявилася на заході країни – 28%. У центрі цей показник склав 41,2%, а на півдні – 60,5%. Натомість, не вважають росіян братнім народом 61,8% українців на заході, 36,1% - у центрі, 14,9% - на півдні, 6,5% - на сході.

Окрім того, соціологи поцікавилися, що думають українці про ймовірність відкритої повномасштабної війни РФ проти України. Так, 41,6% опитаних не вірять, що Росія піде на це, а 35,4%, навпаки, вірять у таку можливість.

Відзначимо, що у ході даного дослідження, що пройшло з 18 по 23 листопада, було опитано 2015 українців по всій території країни, окрім окупованих Криму та Донбасу.

Комментарии