Комітет Європарламенту офіційно затвердив механізм призупинення безвізу

Тепер постанову повинні прийняти в Раді ЄС та Європарламенті. Про це йдеться у повідомленні Представництва ЄС в Україні, передає «Українська правда».


8 грудня Комітет постійних представників країн ЄС від імені Ради ЄС затвердив компромісний текст, який був погоджений з Європейським парламентом. Постанова стосується механізму призупинення безвізового режиму.

За словами міністра внутрішніх справ Словаччини, яка головує у Раді ЄС, прийнята угода є збалансованою, а саме досягнення угоди має відкрити двері для подальшого прогресу лібералізації візового режиму.

Після затвердження постанови Комітетом постійних представників, за неї повинні проголосувати у Європарламенті та направити для прийняття Радою ЄС.

Згідно з законопроектом, Єврокомісія та держави-члени ЄС зможуть ініціювати механізм призупинення безвізового режиму. Після цього комісія звітуватиме Європарламенту та Раді ЄС щодо відповідності країни умовам надання безвізового в’їзду. Для прийняття рішення про призупинення безвізу протягом дев’яти місяців буде надано один місяць.

Нагадаємо, що в кінці листопада Іспанія виступила за надання Україні безвізу найближчим часом. Джерело: ua.racurs.ua

Комментарии