ТЕРМІНОВО ДЛЯ ВСІХ ХТО МАЄ КАРТКУ ПРИВАТ БАНКА


Паніка, пов’язана із ситуацією, що склалася в “ПриватБанку”, є зрежисованою ситуацією, а націоналізація, якою лякають клієнтів і вкладників фінустанови, в принципі не несе для них ніяких загроз.

Про це написав заступник голови правління “ПриватБанку” Олег Гороховський на своїй сторінці у Facebook.



“Сама по собі націоналізація не має для вкладників і клієнтів ніяких наслідків, оскільки просто призводить до зміни власників. Якби держава хотіла нас націоналізувати, то вона б діяла “без шуму і пилу”, але тут все по-іншому: використовуючи нерозуміння громадянами суті націоналізації, розганяють паніку для того щоб, за задумом організаторів, це призвело до неплатежів і зупинки банку”, – зазначив він.

Таким чином, на думку Горохівського, мова йде не про націоналізацію, а про сплановану атаку на банк. Він також наголосив, що керівництву фінустанови відомо про те, хто є замовником і виконавцем цієї кампанії.

“Але у нас в портфелі більше 80% строкових депозитів і прибігти в паніці за грошима раніше терміну не виходить. Так що ми досить спокійно сприймаємо ці хвилювання”, – додав банкір.

Крім того, Горохівський попередив клієнтів “ПриватБанку” про те, що ними намагаються маніпулювати вороги України з метою розвалу її економіки.

“Нас вже стільки разів націоналізували, що мені іноді здається, що я працюю в держбанку”, – іронізує заступник голови правління “ПриватБанку”.

У свою чергу, керівник прес-служби “Приватбанку” Олег Серга на своїй сторінці у Facebook натякнув на те, хто може бути причетний до розпускання чуток про фінустанову.

“Цікава логіка у наших кристально чесних грузинів, які міркують як потрібно швидше провести експропріацію чужого майна. Шановні чесні грузини, до вашого відома, приватний “ПриватБанк” платить податків більше, ніж всі держбанки разом узяті. Почитайте дані ДФС”, – написав він.

Джерело.

Комментарии