Неймовірно але «сонячні» дахи від Tesla будуть дешевшими за звичайні

Нещодавно, під час зустрічі з акціонерами, Ілон Маск заявив, що вартість «сонячного» даху Tesla буде така ж, як і звичайного, або навіть ще нижчоюпередає Корупція маркет.


Він наголосив, що дах окупиться не через 20 років використання, а вже в момент установки. Як пояснив Маск, сучасний ланцюжок поставок покрівельних матеріалів вкрай неефективний. Скляна сонячна черепиця важить на 80% менше, ніж традиційні матеріали – керамічні або цементно-піщані, що особливо користуються попитом в Каліфорнії і країнах Середземномор’я. Крім того, «сонячний» дах Tesla менш крихкий, тому власникам не доведеться витрачатися на ремонт, пов’язаний з поломками. Як не раз заявляв Ілон Маск, скло – це пісок, а пісок майже нічого не коштує.

«Сонячну» черепицю тепер замовити дуже просто – це можна зробити в будь-якому магазині Tesla. Встановлювати дахи почнуть з наступного літа. Найпопулярніші моделі черепиці – тосканська, шиферна, текстурована і матова – з’являться відразу, а решту доведеться почекати ще приблизно 3 місяці.

Не кожна плитка на «сонячному» даху має бути оснащена сонячним елементом. Окремі секції не підходять для виробництва електроенергії, оскільки повернені не в той бік або постійно знаходяться в тіні. Однак після установки їх буде неможливо відрізнити один від одного завдяки гідрографічної друку.

Комментарии