Вам розповісти, де стояти? Савченко під час мітингу вкладників банку «Михайлівський» нагадала їм про Майдан

Нардеп наголосила, що "ця влада прийшла на крові Майдану".


Депутат Верховної Ради від фракції "Батьківщина" Надія Савченко під час спілкування з учасниками мітингу - вкладниками збанкрутілого банку "Михайлівський" в четвер заявила, що нинішня українська влада "прийшла на крові Майдану", - повідомляють "Українські реалії" з посиланням на Патріоти України.

"Ви маєте право на Майдан, ця влада прийшла на крові Майдану ... Вам розповісти, де стояти?", - сказала вона.

Як повідомлялося раніше, вдень 3 листопада на вулиці Хрещатик біля 300 вкладників банку "Михайлівський" перекрили Банкову і запалили димові шашки. Вони вимагали повернути вклади і відставки глави НБУ Валерії Гонтарєвої.

Пізніше почалися зіткнення між поліцією і мітингувальниками: конфлікт стався після того, як співробітники поліції спробували відтіснити протестувальників, серед яких багато людей похилого віку, на тротуар, щоб розблокувати рух. Пізніше до правоохоронців прибуло підкріплення.

Національний банк України 23 травня відніс ПАТ "Банк Михайлівський" в категорію неплатоспроможних і звинуватив його в здійснених махінаціях, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

Комментарии