Навіть будинок для качечки: Фонд Навального показав, як виглядає садиба “правої руки” Путіна (фото, відео)

Вартість резиденції Дмитра Медведєва оцінити складно, але автори розслідування припустили, що звести такий комплекс коштує не менше 25-30 млрд рублів.


Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального показав резиденцію прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва біля міста Плесо в Івановській області. Відеоролик розміщений на їх каналі в Youtube, передаютьПатріоти України.

Це реконструйована історична садиба “Міловка” 1775 року побудови. Загальна площа резиденції – понад 80 гектарів. “Майже як 3 Кремля або 30 Червоних площ”, – порівнює Навальний.





Територія прихована за 6-метровим парканом як з землі, так і з боку річки Волга, до якої вона примикає.

На території резиденції є: приватна пристань, два судна на повітряній подушці, лижний схил для катання на гірських лижах з підйомниками, дві станції спецзв’язку, три вертолітні майданчики, дві автостоянки, готель, будиночок для прислуги, будиночок для качечки, будинок з басейном, дошка для гігантських шахів і багато іншого.













“Її вартість ми навіть і оцінити не можемо – реконструкція старовинної садиби, будинків, басейн, готель, катання на лижах, підземні об’єкти. Припускаємо, що звести такий комплекс коштує не менше 25-30 млрд рублів”, – говорить Навальний.
Він також розповідає, що на даний момент садиба знаходиться у власності некомерційного фонду по збереженню історико-культурної спадщини, якому її передарували в 2011 році.

До цього садиба знаходилася у власності фонду “Дар”.



“Фонд тісно пов’язаний зі Світланою, навіть наглядову раду цього фонду очолював однокурсник Медведєва – Ілля Єлісєєв. Цьому фонду, за інформацією ЗМІ, 30 млрд рублів дали акціонери газової компанії “Новотек” Симоновський і Міхальсон. На ці гроші фонд і купив історичну садибу, реконструював і побудував об’єкти”, – стверджує російський політик.


Комментарии