Як у Польщі знущаються над українськими заробітчанами

Керівник консульського відділу Посольства України в Польщі Світлана Криса оцінює, що нині в Польщі перебуває до одного мільйона українців. Більшість із них працює, 



і консульства часто отримують інформацію про нечесну поведінку роботодавців, повідомляє Польське радіо. «До нас звертаються з такими проблемами як невиплата заробітної плати, до того ж роботодавці часто практикують вилучення паспортів, і не видають трудових договорів, заявляючи, що все гаразд, а гроші будуть в кінці», – наголошує представниця консульства.

У свою чергу, консул Василь Павлюк з Люблина звертає увагу на труднощі українських громадян у польських державних установах. Службовці часто вимагають документів, які офіційно не є потрібні. «Оскільки люди офіційно звертаються про дозвіл на працю, значить, вони хочуть працювати легально, хочуть платити податки.

Отже, якщо Польща потребує таких працівників і таких студентів, значить, повинна спростити правила», – вважає консул. Українські дипломати наголошують також на проблемах на польсько-українському кордоні, де часто треба чекати по кілька годин.
Українці скаржаться також на грубу поводедінку польських прикордонників і митників.

Комментарии

Отправить комментарий