ВИЗНАЧЕНА МІНІМАЛЬНА СУМА ХАБАРА, ЗА ЯКУ ЧИНОВНИКІВ У КИТАЇ БУДУТЬ СТРАЧУВАТИ


Верховний народний суд Китаю і Верховна народна прокуратура встановили мінімальний розмір хабара або обсяг розтрати державних коштів, за який може бути винесений смертний вирок.

Про це повідомляє Xinhua, передає РБК.
Згідно з новим правилом, засудити до смертної кари можна буде визнаного винним в отриманні хабара на суму від 3 млн юанів (близько $463 тис.). Смертний вирок буде виноситися у “вкрай важких випадках”, що мали “вкрай негативний вплив”.Повідомляє Корупція


За наявності пом’якшувальних обставин смертний вирок може бути винесений умовно. На практиці суди часто схиляються до поблажливого ставлення при винесенні вироку до тих, хто співпрацював зі слідством.
У тих випадках, коли смертна кара може стати занадто жорстким покаранням, засуджені можуть бути засуджені до довічного ув’язнення без права дострокового звільнення або пом’якшення покарання.

Це рішення Верховного народного суду і Верховної народної прокуратури є доповненням до кримінального законодавства, поправки до якого були внесені в кінці 2015 року. Торішні поправки приймалися з метою зробити більш гнучким законодавство щодо випадків розтрати держкоштів і хабарництва. У законодавстві не вказувалися конкретні суми грошей, натомість вживалися відносні визначення, такі як “велика сума грошей”, “величезна сума грошей” і “надзвичайно величезна сума грошей”.
Згідно з рішенням, мінімальна сума, яка підпадає під визначення “велика сума грошей”, становить 30 тис. юанів, “величезною сумою грошей” називається сума від 200 тис. юанів, “надзвичайно величезною сумою грошей” – від 3 млн юанів.

джерело

Комментарии