УТРЕННИЕ НОВОСТИ. А ВЕДЬ ПРЕДУПРЕЖДАЛИ, – ПЯТИГОРЕЦ

1. Президент говорить:

— «Мені прикро, що мої слова щодо публікації у респектабельній New York Times були невірно інтерпретовані. Погоджуюся, нам в Україні треба ще багато зробити, в тому числі у подоланні корупції».

— Порошенко підписав указ про звільнення Шокіна, та висловив надію, що кандидатура нового генпрокурора буде підтримана у парламенті наступного пленарного тижня.

— Президент Петро Порошенко очікує формування нового уряду і коаліції у перший робочий день Верховної Ради, погрожуючи в іншому випадку розпустити парламент.

2. ‪#‎ПанамськіПапери‬. Журналісти знайшли в Порошенка три офшорні компанії, на які, за словами журналістів, було зареєстровано Рошен. На питання: «А чому Рошен досі не в сліпому трасті», керуючий бізнес-справами Президента Марк Парсенюк заявив, що передача Рошена в сліпий траст ще не завершена і знаходиться в процесі. Тим більше, що Президент не казав про передачу в сліпий траст, як про завершений факт. Він сказав, що «підписав угоду про передачу» і процес передачі формально триває. Також прізвище Порошенка фігурує в Панамських паперах, де йдеться про наявність у Президента України офшору в Панамі номінальною вартістю в 1000 доларів США. На думку Transparency International це безумовно є закордонним активом, який Порошенко мав би вказати в своїй декларації.

3. #ПанамськіПапери. Мер Одеси Геннадій Труханов має російський паспорт і володіє будівельною компанією РОСТ через офшорні компанії на Віргінських островах. І тепер питання до СБУ – як громадянин Росії міг стати міським головою Одеси?

4. Папа Римський Франциск оголосив про збір в усіх католицьких церквах у Європі коштів для допомоги українцям, які постраждали внаслідок воєнного конфлікту на Донбасі.

5. До Одеси сьогодні, 3 квітня, з візитом прибули кораблі Військово-Морських Сил Республіки Туреччина TCG «Salihreis» та TCG «Bartin». Дводенне ділове заходження турецьких кораблів до українського порту відбувається відповідно до Зведеного плану заходів міжнародного співробітництва Міністерства оборони України та Збройних Сил на 2016 рік.

6. Нарешті!!!!!!! Президент звільнив командувача Військово-морськими силами Збройних сил України Сергія Гайдука з посади і призначив замість нього колишнього заступника з берегової оборони, учасника АТО генерал-лейтенанта Ігоря Воронченко

7. Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе просить винести на розгляд засідання Ради національної безпеки й оборони ситуацію навколо незаконного видобутку бурштину-сирцю. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

8. Після того, як програма Схеми зафіксувала двогодинний візит Ріната Ахметова до «Незамінного», автор та виконавець власного Євангеліє від Лукавого у черговій недільній проповіді видав новий хіт – він заявив, що не допустить повернення до української економіки «енергетичних олігархів». «Тому жодних тіньових угод і повернення енергетичних олігархів в українську економіку не допущу» – зауважив «Незамінний». А як тоді можна назвати візит власника ДТЕКу Ахметова? Хоча «Незамінний» говорив про недопущення «повернення», а Рінату нікуди повертатися не треба, бо він нікуди розкладів не зникав.

9. США незабаром нададуть $ 335 млн Україні на фінансування сектора безпеки і оборони. Причому ці гроші не залежать від того, чи буде створено Уряд, чи буде подолана політична криза. Це ті гроші, які Конгрес США вибив для України всупереч рішенню Обами.



10. А тим часом в дирявих та русні справи все гірше. Заборгованість по зарплаті та відверте кідалово на гроші з боку керівництва. І така журбинка напала на них, що вони то на власне мінне поле зайдуть, то своєму командиру в спину шмальнуть. Але крутіше за всіх відмочили диряві танкісти з Торезу. За невиплату зарплати, вони спалили російські танки.

1. #ПанамськіПапери Чергова хвиля компромату на Путяшу, яку анонсував Пєсков, нарешті дісталася світових шпальт. В Кремлі так нервували напередодні оприлюднення компромату, що складалося враження що там як мінімум гей-порно, в якому Путяша, з Гіркіним по черзі шпекають Мєдвєдєва в костюмі Чєбурашкі, а на задньому плані гола та п’яна Набіуліна з бланжом і в кокошніку співає гімн Росії та спалює рублі. Але ж ні. Гардіан оприлюднив результати розслідування міжнародного консорціуму журналістських розслідувань, в якому йдеться про те, що в Путяши та його оточення є мережа офшорів на 2 млрд. баксів. Передбачається, що реакція світу на ці новини може бути такою:
ЄС: – О, Боже! У Президента РФ є незаконні гроші та офшори! Ганьба! Але все одно, краще його не розлючувати.
Україна: — А ми давно про це знаємо. І який це, нафіг, компромат? От наш теж Рошен на офшори переписав.
США: — Ми нє прі дєлах! Ми до цього не причетні. Хоча й попереджали, що це станеться.
Кремль: — А чо так дєнєг мало? Хто-то, сука, скрисіл.
Росія: — Тю, і чо?

2. ‪#‎ГрьобанийСтид‬! У центрі Москви горіла будівля Міноборони Росії, вогнем було охоплено 3,5 тис. квадратних метри. До гасіння задіяно 253 людини, 72 одиниці техніки, у тому числі 17 підйомних механізмів. Вогонь поширився на всі п’ять поверхів будівлі. Коли від вогню обвалися дах 253 пожежники вирішили змінити тактику тушіння пожежі. Вони зібралися напроти фасаду будівлі та почали скандувати «Обама Чмо» і скандували доки в будинку не перегоріло все, що могло перегоріти. Одна з робочих версій про причини пожежі – візит до Міноборони РФ невдоволених танкістів з Торезу, яким не виплатили зарплату. Як би там це все не сталося, але це була сама офігенна «реклама» збройних сил РФ.

3. Експорт іранської нафти перевищив 2 мільйона барелів на добу. Про це повідомив міністр нафтової промисловості Ірану Біжан Зангане, передає AFP. Зангане заявив, що його країна готова взяти участь в переговорах щодо можливого заморожування видобутку нафти після того, як рівень видобутку досягне 4 млн барелів на добу. Іранці воліють не поспішати та дочекатися доки споживачі будуть відмовлятися від неякісної російської нафти.

4. А чекати вже не довго. Через демпінг ОПЕК ціна на російську нафту Urals обвалилася. По даними Thomson Reuters, на 1 квітня Urals стала дешевша за Brent на 3,72 долара за барель. Ситуація ускладнюється тим, що якість російської нафти погіршується. Після того як значні обсяги легкої нафти із Західного Сибіру були перенаправлені на Схід, якість для споживачів на Заході постраждала, повідомив в голова Лукойлу Вагіт Алекперов.

5. Уряд Німеччини планує посилити заходи для боротьби з шпигунством, пропагандою та дезінформацією Росії. Приводом до активізації боротьби з підривною діяльністю пропагандистів стала історія нібито зґвалтованої дівчинки Лізи. Якщо так піде далі, то єдиним другом Кремля в Німеччині залишиться Штайнмайер.

6. ‪#‎ДєдиБастовалі‬. У центрі Москви на площі Яузькі Ворота пройшов мітинг далекобійників проти системи стягнення плати з великих вантажівок за проїзд по федеральних трасах — системи «Платон». Звинувативши владу у небажанні йти на поступки, далекобійники закликали до відставки президента РФ і російського уряду.



7. ‪#‎ВиБезНашегоГазаЗамьорзнєтє‬. Після того як Україна перестала закуповувати газ в Росії, «Газпром» рєшітельно заявив про «отмєну кідкі на газ для України». Типу, а тепер кусайте локті, жлоби – газ тєпєрь будєт єщьо дорожє. Але погроз від «Газпрому» вистачило рівно на 3 дні. «Газпром» оголосив про зниження ціни для України. Ціна на російський газ для України в другому кварталі становить менше $ 180, заявив голова Міненерго Олександр Новак. Яка прєлесть. Газпром зараз нагадує Юрія Лозу, який бігає по Суздалі та благає людей купити квіток на його концерт, — пишет Denis Pyatigorets

Джерело: https://facebook


Комментарии