Путін запевняє, що активних бойових дій на Донбасі не буде

Президент Росії Володимир Путін запевняє, що активних бойових дій на Донбасі не буде.


Про це він сказав під час "прямої лінії".



За словами Путіна, "багато зависло у виконанні мінських угод".

Він зазначив, що найважливішими в рішенні проблем на Донбасі є питання політичного характеру: Україна повинна внести зміни до Конституції, а президент Петро Порошенко підписати закон про амністію.

"Ну не ми ж повинні це робити", - сказав президент Росії.

"(Влада України) починає посилатися на те, що на лінії зіткнення час від часу стріляють. Для тих, хто не хоче виконувати Мінських угод, для них це дуже хороша, вибачте за моветон, відмазка. Самі постріляли, їм відповіли - і ось, будь ласка, стрілянина ", - додав він.

Путін ще раз підкреслив, що для врегулювання проблеми не існує іншого шляху, крім як дотримання мінських угод.

"Якщо українська влада і наші партнери в Європі та США все-таки хочуть, щоб ми пройшли цей шлях і досягли потрібних результатів, потрібно тоді працювати зі своїми партнерами в Києві. (...) Ну здійсніть на них (українську владу) вплив. Чого торочити кожного разу, що Москва повинна щось виконати. Все, що ми повинні були виконати, ми виконали", - сказав він.

Крім того, Путін зазначив, що "жодних активних бойових дій (на Донбасі) не буде".

Він послався на телефонну розмову з Порошенком, який запропонував посилити присутність співробітників ОБСЄ (в тому числі зі зброєю) на лінії розмежування і домогтися повного припинення вогню.

Путін запевнив, що РФ підтримує таке рішення.

Комментарии