Крали разом з окупантом: Військовослужбовці ЗСУ "відмивали" гроші з "російськими партнерами"

Російсько-луганські бізнесмени спільно з українськими військовими відмили мільйон на опорних пунктах в зоні АТО.


Військова прокуратура підозрює посадових осіб сєверодонецького підприємства ТОВ "Інвестбуд", серед акціонерів якої є росіяни, і військовослужбовців Збройних сил та Національної гвардії України в розтраті 1,20 млн грн під час будівництва та введення в дію оборонних споруд.Про це свідчить постанова Рубіжанського міського суду Луганської області, передають Патріоти України з посиланням на Наші гроші.

У травні 2015 року департамент будівництва, містобудування і архітектури Вінницької обласної державної адміністрації уклав з ТОВ "Інвестбуд" підрядні договори на будівництво взводних опорних пунктів (ВОП) в Луганській області. Оборонні споруди потрібно було побудувати в селах Курячівка, Новодонбаське і Нижньопокровка Старобільського району та в Булгаківці Кремінського району.

В кінці серпня 2015 року комісія в складі представників Збройних сил і Національної гвардії України відзвітувала про те, що фірма виконала всі необхідні будівельні роботи в повному обсязі. Про це було складено відповідні акти готовності і паспорти об'єктів. На підставі цих документів Вінницька ОДА перерахувала на рахунки ТОВ "Інвестбуд" 13,05 млн гривень.

У постанові суду відсутня інформація слідчих про те, які дії фірми призвели до розтрати бюджетних коштів, але вказано, що це сталося, в тому числі, внаслідок недбалого ставлення до військової служби військовослужбовців Збройних сил та Національної гвардії.


Суд дозволив слідчому військової прокуратури доступ до документів департаменту будівництва, містобудування і архітектури Вінницької ОДА та ТОВ "Інвестбуд.

Засновниками ТОВ "Інвестбуд" є жителі Луганської області Дмитро Манівчук і Максим Лисянський, а також російське ТОВ "Уральський мінералогічний центр "Надра", якому належить до 0,2% в статутному фонді українського підприємства.

За даними "Вісника державних закупівель", в травні 2015 року Вінницька ОДА за результатами переговорної процедури уклала угоди на будівництво ВОП з трьома фірмами: ТОВ "Трест "Рубіжанськхімбуд" на суму 9,62 млн грн, ТОВ "Будівельна компанія "Дельта" на суму 12,03 млн грн і ТОВ "Інвестбуд" на суму 9,62 млн гривень. Через півтора місяці до угоди з ТОВ "Будівельна компанія "Дельта" внесли зміни, зменшивши кількість ВОП з п'яти до одного, а загальну суму угоди до 2,41 млн гривень.


У звіті про виконання будівництва Вінницька ОДА вказала, що перерахувала ТОВ "Інвестбуд" за будівництво чотирьох ВОП 9,62 млн гривень.


Комментарии