В Україні хочуть узаконити дешеві авто на номерах ЄС

Народний депутат України Володимир Парасюк подав у Верховну Раді законопроект, який дозволить українцям тривалий час користуватися авто на іноземній реєстрації на території України.

 Автомобілі в Європі коштують у рази дешевше ніж в Україні, а через введений стандарт Євро-5, тепер в Україні можна розмитнювати автомобілі не старше 5 років. 

- Сьогодні знову подав законопроект, який збільшить термін перебування на території нашої держави автомобілів із закордонною реєстрацією, власниками яких є громадяни України. 
Цей закон дозволить всім громадянам України, які мають автомобіль на іноземній реєстрації, не перетинати кордон кожних 5 діб. Відтепер термін можна збільшити з 5 до 30 днів, але для цього потрібно сплатити збір у розмірі 24 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (408 грн/місяць або 4 896 грн/рік).
Якщо даним правом стабільно буде користатись хоча б половина від усіх власників авто на іноземній реєстрації, то при наявній кількості таких авто (25 129 тис. за інформацією ДФС), бюджет країни буде отримувати близько 62 млн грн. на рік, - пише Парасюк у Facebook. Нагадаємо, українці на авто з іноземними номерами вже навіть блокували пункти пропупуску на кордоні у Закарпатській області через так звану "пересічку".

Комментарии