​Вова дал – Вова взял, слово: У Криму знову подають електрику в режимі "три години через три"

Без зайвої «реклами». У включеному-віключеному Росією Криму повернулися до графіка відключення електроенергії «три години через три».

Як повідомляє кореспондент Крим.Реаліі, електровідключення в такому режимі з 19 березня проводять в Сімферополі, Євпаторії, Сакському районі. В останній раз таке неподобство було на окупованому півострові взимку, нагадують Патріоти України.

Як пояснюють споживачам по телефону в міських РЕМ, причина таких частих перебоїв зі світлом - зниження лімітів подачі електрики на Енергоміст з Кубані.
У суботу відновили відключення у Севастополі, в місті на повну силу працюють електрогенератори.

Раніше в підконтрольному Росії уряді Криму попереджали про те, що в зв'язку з виконанням планових ремонтних робіт в магістральних електромережах 220 кВ, обмежується перетікання ОЕС «Півдня-Крим» і вводиться зниження оперативного ліміту на півострові з 19 по 26 березня 2016 року.

30 грудня 2015 року в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, по якій передавалося в Крим до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія в Крим не подається, так як закінчилася дія контракту щодо постачання електрики на півострів, який з діяв на початку 2014 року.

Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії і по Енергомосту з Кубані. Енергоміст не витримує навантажень, відбуваються часті аварії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

джерело

Комментарии