СБУ і прокуратура затримали суддю Вищого госпсуду, - ОНОВЛЕНО

Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою затримали суддю Вищого господарського суду України Віктора Швеця.


56-річний Віктор Швець - заслужений юрист України.

"СБУ разом з військовою прокуратурою затримали суддю Вищого господарського суду Віктора Швеця", - повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на джерело в правоохоронних органах.

Раніше судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Валерій Швець та Володимир Колесніченко відмовилися проходити перевірку відповідно до закону про люстрацію.

Довідка:
Віктор Швець народився 6 жовтня 1959 р. у м. Виноградові Закарпатської області в сім’ї військовослужбовця.
3 1989 р. - стажист, адвокат Брегівської юридичної консультації Закарпатської обласної колегії адвокатів.
У червні 1996 р. В.О. Швець був призначений на посаду судці Мукачівського міського суду Закарпатської області. З 1999 по 2004 рік - голова Свалявського районного суду.
З травня 2004 року - помічник заступника голови ЦВК.
У червні 2005 року обраний суддею Київського міжобласного апеляційного господарського суду.
З 2007 року - суддя Вищого Господарського Суду України.


Оновлення: Керівник апарату СБУ Олександр Ткачук підтвердив затримання Швеця.

"Учора ввечері затримали Віктор Швеця під час одержання хабара. Сума хабара досить велика", - сказав він в ефірі телеканалу "112 Україна".

Слідство задокументувало кілька випадків хабарництва, додав він. Вдома у Швеця знайшли великі суми грошей у різних валютах, а також паспорт громадянина іншої держави.

Нагадаємо, що Конституційний Суд відмовився визнати, що шість суддів мають конфлікт інтересів під час розгляду закону "Про очищення влади" (люстрацію).

Нещодавно, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець заявив, що шанси наскасування закону про люстрацію великі.

Реформа судової системи передбачає також зміну вимог до кандидатів на посаду судді: вік не менше ніж 30 років і щонайменше 5 років правничого стажу. Судді, які бажають продовжити свою роботу на посаді, повинні будуть пройти оцінювання за критеріями компетентності, доброчесності і дотримання професійної етики. Крім того, відтепер перед призначенням на посаду судді рік навчатимуться у Національній школі суддів України.


Комментарии