Погода у Ростові була придатною для посадки літака - Мінтранс Росії

У ніч авіакатастрофи у Ростові-на-Дону погода була придатною для посадки літака Boeing-737. Про це повідомив міністр транспорту Росії Максим Соколов в ефірі телеканалу Росія-1, пишеhromadske.tv.




"Аеродром працював в штатному режимі. І видимість, і вітрові навантаження дозволяли здійснювати зліт і посадки повітряних суден. Показники по видимості і за вітром говорять про те, що аеропорт міг приймати повітряні судна і тут проблем особливих з цим не було", - заявив він.

В ефірі НТВ Соколов додав, що представники авіакомпанії FlyDubai прибули до Росії і направляються до місця катастрофи.

Нагадаємо, що пасажирський літак Boeing 737-800 NG авіакомпанії FlyDubai, який здійснював рейс з Дубая в Ростов-на-Дону, розбився в ніч на 19 березня. Близько четвертої ранку літак при повторній спробі сісти у важких погодних умовах зачепив крилом злітну смугу аеродрому в Ростові. На борту лайнера перебували 62 людини. Всі вони загинули.

У Мінтранс РФ повідомили, що в авіакатастрофі загинули громадяни дев'яти держав: Росії, України, Киргизії, Узбекистану, Сейшел, Кіпру, Іспанії, Індії та Колумбії.

МЗС України опублікувало імена загиблих українців, серед яких семеро дорослих та одна дитина.

СКР офіційно оголосив про декілька версій причин авіакатастрофи, серед них - помилка екіпажу, технічна несправність, складні метеоумови. В даний час обидві чорні скриньки літака знайдено.
джерело

Комментарии