В 2016 році безвізовий режим буде – Гройсман


Володимир Гройсман запевнив українців, що цього року всім варто чекати на безвізовий режим з Європою і він обов'язково буде. Таку заяву Гройсман зробив під час інтерв'ю 112 каналу.


Голова ВРУ каже, що на всі дипломати та політики, яких він відвідував, йому це гарантували і також додає, що маніпуляції стосовно колективного обговорення даного питання одночасно для України та Грузії потрібно відкинути, бо наша країна не має нічого спільного із такими розмовами.

"Хотів би зараз відкинути всі спекуляції на цю тему - щодо спільного розгляду питання з Грузією чи окремо - це не має значення. Має значення єдине, що в 2016 році безвізовий режим буде. Мене запевнили сьогодні і в Єврокомісії, і в Європарламенті", - заявив Гройсман.

Також він зауважив, що Україні залишилось виконати дві умови, щоб завершити цей процес. Для цього вже найближчим часом потрібно узаконити електронне декларування і проголосувати за зміни до цього закону та вирішити питання щодо Нацагенства із запобігання корупції, додавши при цьому, що голосів депутатів має вистачити.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко повідомив, що в ЄС його запевнили, що не будуть зволікати із безвізовим режимом для України, якщо депутати швидко проголосують за всіх безвізові закони. Напередодні голосування Порошенко особисто звернувся до депутатів із проханням підтримати пакет безвізових законів, зазначивши, що таким чином Україна повністю розірве зв'язок із своїм радянським минулим.


Комментарии